Rooi Blaost

Muziekmakerij de Biks Bent

Muziekmakerij De Biks Bent werd opgericht op de negende van de negende negentiennegentig en in al die jaren is de groep uitgegroeid tot een grote en enthousiaste club van zo’n 25 muzikanten. In het jaar 2023 vieren wij ons 33 jarig jubileum!

Wat doen we zoal?
Muziekmakerij De Biks Bent speelt makkelijk in het gehoor liggend populair repertoire maar er liggen ook regelmatig wat zwaardere nummers als studieobject op de lessenaar.

Typerend voor Muziekmakerij De Biks Bent is de grote saamhorigheid ondanks, of misschien wel juist dankzij, het grote onderlinge leeftijdsverschil.

Als één grote vriendengroep beleven we veel plezier tijdens de wekelijke repetities op maandagavond en tijdens de optredens die we verzorgen. Het jaarlijks terugkerend tweedaagse Biks Bent-weekend is voor alle leden iets om naar uit te kijken.

“Biks Bent”?
De naam Biks Bent zorgde in het begin nogal eens voor verwarring omdat men twijfelde aan het goede gebruik van de Nederlandse taal en dacht aan een bigband. Daarom legt de Biks Bent het graag nog even uit: Biks is dialect voor ‘afkomstig uit Beek’ en ‘bent’ is een oud Nederlands woord dat ‘een verzameling kunstenaars’ betekent.

Onder leiding van…
De Biks Bent staat onder leiding van de bevlogen dirigent en arrangeur Yorick van Lieshout, die de groep stevig in zijn greep houdt.

Plaats: Beek en Donk
Klasse: Leutklasse
Leden: 25

Klik hieronder op de social media buttons om meer van deze kapel te weten te komen!

Speelschema

Optreden TijdPodium
1Nog niet bekendNog niet bekend
2Nog niet bekendNog niet bekend
3Nog niet bekendNog niet bekend
4Nog niet bekendNog niet bekend