Rooi Blaost

Deelnemersveld vol

De inschrijvingen voor Rooi Blaost 2024 hebben de afgelopen maanden een stormloop genomen. Op dit moment is ons deelnemersveld dan ook vol. Nieuwe aanmeldingen zullen op de reservelijst worden geplaatst.

Vanaf juni 2024 is het mogelijk om in te schrijven voor de editie van 2025. Houd daarvoor onze website in de gaten.

Over Sint-Oedenrode

Sint-Oedenrode, ook wel bekend als ‘Rooi’ door de lokale bevolking, is een prachtig stadje gelegen in de provincie Noord-Brabant, Nederland. Het is rijk aan geschiedenis en cultuur en biedt een idyllisch landschap vol met groene weides en schilderachtige waterwegen. Sint-Oedenrode, vaak afgekort als Rooi, heeft veel te bieden aan zowel de lokale bevolking als bezoekers.

De stad heeft een sterke historische achtergrond, die teruggaat tot de middeleeuwen. Het wordt gekenmerkt door charmante oude straten, historische gebouwen en een levendige sfeer die de rijke geschiedenis weerspiegelt. Het is de thuisbasis van vele culturele en historische bezienswaardigheden, waaronder kerken, kastelen en musea, die een glimp bieden in het verleden van de stad.

Sint-Oedenrode is gezegend met een schilderachtig landschap. Het is omgeven door prachtige natuur, waaronder bossen, velden en rivieren. Deze natuurlijke schoonheid biedt talloze mogelijkheden voor buitenactiviteiten, zoals wandelen, fietsen en vissen.

Daarnaast staat de stad bekend om zijn bruisende gemeenschap en evenementenkalender. Rooi viert jaarlijks carnaval met uitbundige optochten en feesten, waarbij bewoners en bezoekers samenkomen om deel te nemen aan het festijn. Er zijn ook tal van festivals, markten en culturele evenementen die het hele jaar door plaatsvinden.

De lokale keuken is evenmin te versmaden, met restaurants en eetgelegenheden die de heerlijke Brabantse gerechten serveren. Sint-Oedenrode is een geweldige plek om te genieten van lokale specialiteiten en gastvrije service.

Met zijn mix van geschiedenis, natuur, cultuur en gastvrijheid biedt Sint-Oedenrode een warm welkom aan iedereen die het bezoekt. Het is een stad die trots is op zijn verleden en zich verheugt op een bruisende toekomst.

Foto’s: Wikipedia

Onze sponsoren: