Rooi Blaost

C.V. de Meute / Tédzat

Deze Meute heeft Tédzat.


De beide carnavalsclubs zijn ontstaan in Bokkendonk (Sint-Michielsgestel). Twee carnavalsverenigingen welke beide jaren een eigen kapel hadden. De Meute sinds 1981 en Tédzat sinds 1984. Toen er bij beide kapellen steeds minder muzikanten waren werd er contact gezocht en zie het resultaat. Afgelopen carnaval was het het 2de jaar dat ze gezamenlijk door de straten en kroegen van Bokkendonk trokken.


Even een kort stukje geschiedenis. De Meute, opgericht in 1969, is ontstaan bij t zuivelhoekje aan de spijt. Wat later café “Ons Moeder” werd. Later werd het clubhuis ingewisseld voor de Zwaantjes. Een stel jonge mannen besloot om gezamenlijk te gaan carnavallen. In het begin werd er met een muziektonnetje rondgereden maar in 1981 zijn ze begonnen met een kapel. Afgelopen 3 februari vierde cv de Meute hun 55 jarig bestaan. De Meute organiseert jaarlijks het in Gestel en omgeving bekende Six-day minivoetbaltoernooi.


Tédzat is opgericht in 1982, en de snelle rekenaars onder ons weet dan dat zij over 2 jaar hun 44 jarig bestaan zullen vieren. Begonnen bij ’t Stuupke aan het Petrus dondersplein in het centrum van gestel zijn ze na omzwervingen via ’t Smidje, de tierelier al jaren te gast bij hun huidige clubhuis, café zaal Overberg.

Muzikaal staat deze groep onder leiding van Egbert van Rossum. Onder deze deskundige leiding klinkt het als een klok.

Plaats: St. Michielsgestel
Klasse: Leutklasse
Leden: 26

Klik hieronder op de social media buttons om meer van deze kapel te weten te komen!

Speelschema

Optreden TijdPodium
113.20 uurLocatie 5 (‘t Straotje)
214.40 uurLocatie 4 (Kerkplein)
316.00 uurLocatie 2 (Gouden Leeuw)
417.20 uurLocatie 1 (de Kroeg)