Rooi Blaost

Stadshofkapel de Eendracht

Bloaskapel de Eendracht is opgericht in 1955 uit de Tongelrese Harmonie De Eendracht uit Eindhoven. Gedurende de begin jaren bestond de bezetting uit 13 man: 4 trompetten, 2 baritons, 2 klarinetten, 2 saxen, 1 bas en 2 slagwerkers. In 1976 werd Bloaskapel de Eendracht de vaste begeleidingsband van de stadsprins van Eindhoven. Toen heeft de Bloaskapel de Eendracht ook haar titel gekregen “Stadshofkapel de Eendracht”.

Er is in ruim 60jaar heel wat gebeurd. Natuurlijk hebben wij onze ups en downs gekend, maar één ding is een stabiele factor gebleven en dat is de muziek. Dit heeft er in geresulteerd dat de bezetting door de jaren heen wat is veranderd in samenstelling. 

De arrangementen worden voor 90% geschreven door muzikanten van de kapel en het repertoire is zeer divers geworden.

Voornamelijk rondom de carnavals periode hebben ze een drukke agenda maar ook buiten deze periode zijn ze actief op diverse evenementen, Festivals & bruiloften.

Momenteel zijn we door vergrijzing binnen de club opzoek naar nieuwe gedreven mannelijke muzikanten met een goede dosis humor. Stadshofkapel de Eendracht is een geëmancipeerd mannengezelschap

Plaats: Eindhoven
Klasse: Wedstrijdklasse
Leden: 20

Klik hieronder op de social media buttons om meer van deze kapel te weten te komen!

Speelschema

Optreden TijdPodium
112.00 uurKiosk (Opening)
213.20 uurLocatie 4 (Kerkplein)
314.40 uurLocatie 5 (‘t Straotje)
416.00 uurLocatie 3 (OudRooij/Dommel)
517.20 uurLocatie 2 (Gouden Leeuw)